Αρχική σελίδα » Μέλη » Ερευνητές

Νάντια Αλεβίζου  

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Ο Ηθικός Ολισμός στην Περιβαλλοντική Ηθική 

Η Νάντια Αλεβίζου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (με κατεύθυνση Φιλοσοφίας) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ηθική Φιλοσοφία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτορας φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα βρίσκονται στο χώρο της Εφαρμοσμένης Ηθικής και Περιβαλλοντική Ηθική (Βαθιάς Οικολογίας). Από το 2011 εργάζεται ως συνεργάτης του εκπαιδευτικού Προγράμματος "Ένταξη και Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά" στο πεδίο της έρευνας, ενώ από το 2006 εργάζεται επίσης, ως φιλόλογος καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

 

 

 

Σοφιάννα Αλιφιέρη 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: « Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: ΤΟ DOPING» 

Είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ στο τομέα ΑΚΕΔ (Ανθρωπιστικές Κοινωνικές Επιστήμες  και Δίκαιο) της Σχολής ΕΜΦΕ (Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχοντας επιβλέποντα καθηγητή το κύριο Κ.Θεολόγου. Τελείωσα το 2016 Μεταπτυχιακό με τίτλο «Ηθική Φιλοσοφία» του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών. Σπούδασα Ελληνική Φιλολογία με Κατεύθυνση ΜΝΕΦ (Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία) στο ΕΚΠΑ και αποφοίτησα το 2013. Κατέχω ανώτατο πτυχίο Αγγλικών (MichiganProficiency) και πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ECDL). Ενδιαφέροντα μου, η ενασχόληση με τη γυμναστική και τον πρωταθλητισμό (Κάτοχος καφέ 2 ζώνης στο kickboxing), τους λατινικούς χορούς και τη μουσική (γνώση ηλεκτρικής- κλασικής κιθάρας και πιάνο). Προσφάτως ξεκίνησε και η συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή (500 ώρες για το 2017-2018) του ΕΚΠΑ. Τα δύο τελευταία χρόνια είμαι εθελόντρια  σε δημόσιο δημοτικό σχολείο ως δασκάλα παράλληλης στήριξης παιδιών με ιδιαίτερα χαρίσματα, παρέχω  επικουρικό διδακτικό έργο στα μαθήματα της σχολής ΕΜΦΕ, έχω προϋπηρεσία στη γραμματειακή υποστήριξη  και στη παράδοση φιλολογικών μαθημάτων.

Γεωργία  Βουνάση

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Δικαιώματα των μελλοντικών γενεών σε σχέση με τη γενετική και τη γενετική μηχανική

Η καταγωγή μου είναι από τη Σπάρτη, όπου έχω γεννηθεί και μεγαλώσει, και από τη Χίο. Στην Αθήνα διαμένω στο Δάσος Χαϊδαρίου. Είμαι κόρη αντιστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος και μητέρας νοικοκυράς. Το 2005 βραβεύτηκα με έπαινο για το διήγημα ΄΄Χρυσόσκονη Ονείρου'' με το ψευδώνυμο Ίασμος από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Την επόμενη χρονιά έγινε η εισαγωγή μου στην Ελληνική Φιλολογία Θράκης. Το Δεκέμβριο του 2006 έλαβα τίτλο "τιμής ένεκεν" από το Αρχηγείο πυροσβεστικού Σώματος για την εισαγωγή μου στη Φιλολογία. Από αυτή αποφοίτησα με βαθμό "Λίαν καλώς". Κατά το έτος 2009  μέχρι το 2010 εργάστηκα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Από το 2012 έως σήμερα εργάζομαι στις Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ. Από το 2014  μέχρι το 2016 παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με ειδίκευση Ηθική και αποφοίτησα με Αριστα. Τον Ιανουάριο του 2017 έλαβα τιμητική διάκριση από το Σύνδεσμο εν Αττική Λακεδαιμονίων για το προαναφερθέν μεταπτυχιακό. Από το Μάιο το 2017 εκπονώ τη διδακτορική μου διατριβή στον τομέα της Βιοηθικής με επιβλέποντα καθηγητή τον κύριο Ευάγγελο Δ. Πρωτοπαπαδάκη. 

6983268263 , 210-5320450, georgiavounasi@yahoo.com

 

Κωνσταντίνα Μυλωνά -Γιαννακάκου

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: «Η Ηθική Θεμελίωση των Γενετικά Τροποποιημένων Καλλιεργειών»

(κάτοχος πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας και Μεταπτυχιακού Φιλοσοφίας). Κάτοχος MBA (ALBA business school), με 18 ετήεμπειρία σε marketing και business και συνιδρυτής εταιρίας συμβούλων. Συμμετοχές σε διεθνήσυνέδρια και δημοσιεύσεις στον τομέα της αγροτικής βιοτεχνολογίας και της γενετικής τροποποίησης.

 

 

 

 

 

 

Αντριάννα Ζησιμάτου

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο της Βιοηθικής: Γνωσιοθεωρητικές, Πρακτικές και Εκπαιδευτικές διαστάσεις . 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασα παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του   Εθνικού  Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών. Είμαι δασκάλα στο Νεστόρειο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου στην Αθήνα. Είμαι κάτοχος Master στο “Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην υγεία”, της Ιατρικής Σχολής  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα υποψήφια διδάκτωρ Ηθικής Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο διδακτορικής διατριβής “ Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο της Βιοηθικής: Γνωσιοθεωρητικές, Πρακτικές και Εκπαιδευτικές διαστάσεις ". Από το 2015 είμαι μέλος  του International Forum of Teachers (IFT) της UNESCO στην έδρα της Βιοηθικής. Μέλος  Δ.Σ  στο  Ίδρυμα  Αντώνης Τρίτσης  « Για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών. Ιδρυτικό μέλος του «Ιάσων Κολωνού» Α.Ε.Σ Αθλητικού Ερασιτεχνικού Συλλόγου  (Μπάσκετ-Βόλεϋ).

 

Μιχάλης Ηγουμενίδης

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Ηθική αποτίμηση των ποιοτικώς σταθμισμένων ετών ζωής (QALYs)

Είναι απόφοιτος των Τμημάτων Νοσηλευτικής καιΦιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Διαθέτει μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Βιοηθική από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ, και έχει συνεργαστεί με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει διδάξει στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ως ωρομίσθιος εργαστηριακός συνεργάτης, στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ως πανεπιστημιακός υπότροφος, και στα Τμήματα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και του ΤΕΙ Αθήνας ως εξωτερικός συνεργάτης. Επίσης έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά σεμινάρια επαγγελματιών υγείας και στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει επίσης στη συγγραφή, την επιμέλεια και τη μετάφραση βιβλίων νοσηλευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.Το 2017 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με γνωστικό αντικείμενο «Νοσηλευτική ηθική και δεοντολογία».

 

Ελίνα Κ. Καραματζιάνη 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Η δωρεά οργάνων και σώματος ως ηθικό ζήτημα

Η Ελίνα Κ. Καραματζιάνη είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Βιοηθική, στον τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο τίτλος της διδακτορικής της διατριβής είναι :«Η δωρεά οργάνων και σώματος ως ηθικό ζήτημα». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στο χώρο της Ηθικής και στην Καντιανή οπτική.  Σκοπός  είναι να διερευνηθεί η ηθική αξία της δωρεάς οργάνων και σώματος υπό το πρίσμα των τριών μειζόνων παραδόσεων της ηθικής, της αρετοκρατίας, της δεοντοκρατίας και της συνεπειοκρατίας. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. Το 2011 έγινε κάτοχος  Μεταπτυχιακού Δίπλωματος Ειδίκευσης στη «Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας και της αξιολόγησης» από το ΕΚΠΑ. Εργαζόταν από 1996 έως 2004 στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως ωρομίσθια στη δημόσια, ενώ εργάζεται από το 2004 έως σήμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος στο 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου (Κων/νος Καραθεοδωρή). Είναι υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας του  Ευρωπαϊκού Προγραμμάτος  Ε-Twinning και Erasmus στο 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου, τα οποία επιβραβεύτηκαν με ετικέτα ποιότητας (e-Twinning Quality Label) και επί σειρά ετών αποτελούσε μέλος σ΄αυτά. Παράλληλα, έχει συντονίσει και προγράμματα αδελφοποίησης σχολείων. Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμινάριων. Τέλος, έχει αρκετά ενδιαφέροντα όπως η μουσική, ο χορός, το αρμόνιο, το κολύμπι,  τα ταξίδια, η γυμναστική και η συγγραφή ποιημάτων.

 

Θωμάς Κορδώνης 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Η φαρμακογονιδιωματική στο πλαίσιο της σύγχρονης βιοηθικής. 

Γεννήθηκα στην Καμαρίτσα Ευβοίας  το 1964. Είμαι κάτοχος πτυχίου ιατρικής  και  νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και  κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ηθική Φιλοσοφία. Ζω και εργάζομαι ως Νευρολόγος στη Λιβαδειά.

 

 

 

 

 

Γιώργος Κωστελέτος

ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΔΙΔΑΧΤΟΡΙΚΗΣ ΑΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: « Οι επιδράσεις της  μουσικής στην ηθική κρίση » 

Ο Γιώργος Κωστελέτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Φυσική στο τμήμα Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχίο 1999) και μουσική στο Παναρμόνιο Ωδείο Αθηνών (δίπλωμα πιάνου 2000, πτυχίο ειδικού αρμονίας 2004, πτυχίο Αντίστιξης 2008). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη Μουσική Τεχνολογία (Πανεπιστήμιο York, Μεγάλη Βρετανία, 2001) και Διδακτορικού διπλώματος στη Φιλοσοφία του Νου με έμφαση στη φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μουσική (Φ.Π.Ψ./τομέας Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ, 2011). Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ζητήματα Γνωσιακών Επιστημών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Δίδαξε Νευρο-ηθική στα πλαίσια του μαθήματος Βιοηθικής, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ηθικής Φιλοσοφίας του τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. (Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ, 2012-15) και Φιλοσοφία του Νου και Τεχνητής Νοημοσύνης στο επιμορφωτικό πρόγραμμα ‘Ακαδημία Πλάτωνος (2014-15). Από το 2015 διδάσκει ζητήματα Γνωσιακών Επιστημών σχετικά με τη Μουσική, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσικολογίας στη κατεύθυνση Μουσική Τεχνολογία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα και σε διεθνή συνέδρια μουσικής τεχνολογίας και φιλοσοφίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η Γνωσιακή διάσταση δύο βασικών πτυχών της ανθρώπινης συμπεριφοράς, συγκεκριμένα τηςΗθικής και της Μουσικής. Έχει επίσης ασχοληθεί με τη διερεύνηση των φιλοσοφικών ζητημάτων πουανακύπτουν κατά τη σύγχρονη έρευνα και πρακτική της Μουσικής Τεχνολογίας. Από το 2017 εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα με θέμα τη σχέση Μουσικής-Ηθικής σε επίπεδο γνωσιακών λειτουργιών.

 

 

Ιωάννης Λαδάς

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Το πρόβλημα της φιλοσοφικής θεμελίωσης της Βιοηθικής και οι βιοηθικές θεωρήσεις του Engelhardt.

Ο Ιωάννης Λαδάς γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Η Θεομήτωρ». Στη συνέχεια εισήχθη στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του με βαθμό άριστα (9,33).  Είναι κάτοχοςμεταπτυχιακού διπλώματος Φιλοσοφίας με κατεύθυνση Ηθική από το τμήμα Φιλοσοφίας,  Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας Ε.Κ.Π.Α, με βαθμό άριστα(9,40)και μεταπτυχιακού διπλώματος Θεολογίας με κατεύθυνση τη Δογματική και Συμβολική Θεολογία από τοτμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. με βαθμό άριστα(10). Παράλληλα,διήκουσε μεταπτυχιακά μαθήματα Θεολογίας στη Προτεσταντική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιοτου Βοσπόρου της Κωνσταντινουπόλεως. Επιπλέον, τυγχάνειτελειόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολήςτου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γιώργος Μπούτλας 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Ενήμερη Συγκατάθεση και Καντιανή Αυτονομία

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1977- 1983). Κατά την διάρκεια των ετών 1987- 1991 δούλεψα σαν ειδικευόμενος Ορθοπαιδικός Χειρουργός για να αποκτήσω τον τίτλο της Ορθοπαιδικής ειδικότητας. Έκτοτε δουλεύω ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Το 2009 απέκτησα τίτλο μεταπτυχιακού από το Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ με επικέντρωση στην Φιλοσοφία τηςΠράξης. Το 2013 έγινα δεκτός από το Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, σαν υποψήφιος διδάκτορας στην βιοηθική με θέμα την Ενήμερη Συγκατάθεση, και επιβλέποντα καθηγητή τον Στέλιο Βιρβιδάκη. 

 

 

 

Μαρία Μυλωνή 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Οι έννοιες του καλού και του κακού, όπως αναπτύσσονται μέσα στα κείμενα του Πλωτίνου, σε συγκεκριμένα ιερά κείμενα του Ινδουϊσμύ (Ουπανισάδες), καθώς και στο έργο κάποιων από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές τους. Η διερεύνηση ύπαρξης κοινών - μεταξύ τους - σημείων και διαφορών. 

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου 

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Ελασσόνα και τον Έβρο. Είναι  απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α), καθώς και της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων (Τ.Ε.Ι.Α), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και σήμερα είναι Υποψήφιος Δρ. Φιλοσοφίας (Φ.Π.Ψ). Εκτός από τη φιλοσοφία, δραστηριοποιείται στο χώρο της ειδίκευσης και της κινητικής μάθησης έχοντας να επιδείξει συγγραφικό έργο (βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά), έχοντας επίσης αναπτύξει μια μέθοδο μάθησης (distalmethod.com). Εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια ως αναπληρωτής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, τα τελευταία δύο έτη σε Ι.Ε.Κ. έχει αναλάβει τη διδασκαλία σε διάφορα μαθήματα σχετικά με αθλητική επιστήμη (φυσιολογία, ανατομία, κινητική μάθηση, αθλ. Ψυχολογία, παιδαγωγική, τένις). Είναι επίσης προπονητής τένις για πάνω από μια δεκαετία. Συμμετέχει ως ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός στο «metadeftero.gr» και  στο «Αίτιον Τηλεόραση» αντίστοιχα. Είναι μουσικός, σολίστ κλασικής κιθάρας (Σχολή Ε. Μπουντούνη) έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το μουσικό άλμπουμ Ten is Club (Yafka Records). Στις ενασχολήσεις του συγκαταλέγονται οι πολεμικές τέχνες (Aikido, Wing Tzun). Τέλος, είναι ο συντονιστής της ομάδας εργασίας του Δ.Ε. Λέκκα και o δημιουργός του Episteme Project (epistemeproject.org).

Konstantinos G. Papageorgiou, MSc, Cand. PhD
My Books www.distalmethod.com/index.php/about/distribution
My Papers www.distalmethod.com/index.php/about/references
My Guitar Album www.creationray.com/ten-is-club-music/

 

Βάνα Ρόζου

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Ο οικολογικός φασισμός ως σύγχρονη τάση της περιβαλλοντικής ηθικής και οι ρίζες του 

Η Βάνα Ρόζου είναι κάτοχος πτυχίου Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση, στην Ηθική Φιλοσοφία και Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (Κ.Ε.Α.Ε.Σ.), του Τομέα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δουλέψει σε συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη για μέλη και οικογένειες παιδιών με αναπηρία. Συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ ως ProjectManagerΕκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ακαδημαϊκά και επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: εκπαίδευση ενηλίκων, περιβαλλοντική ηθική, εργασιακή ηθική.

 

 

 

Καλομοίρα Κ. Σακελλαράκη 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Παρένθετη Μητρότητα και Δικαιώματα 

Η Καλομοίρα Κ. Σακελλαράκη είναι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ηθική Φιλοσοφία του Διατμηματικού και Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το 2012 ορίστηκε Υποψήφια Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Ηθικής Φιλοσοφίας και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με τίτλο “Παρένθετη Μητρότητα και Δικαιώματα”. Στόχος της διδακτορικής της έρευνας είναι να διαφωτίσει τις πτυχές και τα προβλήματα που εμφανίζονται μέσα από την παρουσία της μέθοδου της παρένθετης μητρότητας υπό το πρίσμα διαφόρων θεωριών δικαιωμάτων και να τονίσει την ουσιαστική συμβολή της επιστήμης στην προσπάθεια άτεκνων ζευγαριών να τεκνοποιήσουν μέσω της μεθόδου αυτής, διασφαλίζοντας συγχρόνως την ιδιωτική αυτονομία της γυναίκας, η οποία δεν χρησιμοποιείται ως μέσο αλλά ως σκοπός για την επίτευξη του δικαιώματος της αναπαραγωγής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικό περιοδικό φιλοσοφίας και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμια και Διεθνή Συνέδρια. Είναι μέλος του International Forum of Teachers.

Email: kalsakellaraki@gmail.com  

 

 

 

ΣΣΤΕΛΛΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ/ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΒΙΟΗΘΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.

Είμαι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας με άδεια διδασκαλίας απο το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος αλλά και απο το Υπουργείο Παιδείας της Αγγλίας. Είμαι πτυχιούχος – αριστούχος αγγγλικής φιλολογίας ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Σχεσιασμού με ειδίκευση στην Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας». Είμαι επίσης κάτοχος πιστοποιητικών γλωσσομάθειας τριών ξένων γλωσσών, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και κάτοχος πτυχίου ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο ενεργητικό μου έχω καταφέρει να συγκεντρώσω πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την πειραματική παιδαγωγική, την γλωσσολογία και την φιλοσοφία – κάποια απο αυτά έλαβαν χώρα σε διεθνή συνέδρια. Έχω βραβευτεί απο το ΙΚΥ και σε προπτυχιακό και και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2010, μεταξύ άλλων, έχω αναλάβει την αξιολόγηση διδακτικών βιβλίων της αγγλικής γλώσσας και ήμουν επιστημονικός συνεργάτης στην μετάφραση του βιβλίου Error Analysis σε συνεργασία με την καθηγήτρια του ΕΚΠΑ του τμήματος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μαρία-Αθηνά Πανάρα. Την περίοδο 2013-2015 εργάστηκα ως βοηθός Μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Bristol. Από τoν Νοέμβριο του 2017 εκπονώ διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα είμαι μέλος του Διεθνούς φόρουμ καθηγητών της Unesco. 

Στοιχεία επικοινωνίας: stellastath[at]gmail[dot]com

  

 

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: «ΒΟΥΛΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙΝ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΧ ΣΠΙΝΟΖΑ» 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: στην συγκεκριμένη διδακτορική διατριβή, εξετάζεται η έννοια της ελευθερίας σε έναν κόσμο αναγκαιότητας και ο ρόλος της βούλησης στα συναισθήματα (ακρασία), στη σκέψη (ορθολογισμός), στην συμπεριφορά (πράττειν), στον Σπινοζικό κόσμο, στον οποίο όλα καθορίζονται και πηγάζουν απο την Θεία βούληση. Διαπιστώνεται λοιπόν μια παραδοξότητα, η οποία προσδίδει ωστόσο ιδιαιτερότητα στην ερευνητική αυτή πρόταση. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  e-mail: panasot[at]gmail[dot]com  τηλ: 6987707699

 

TipsatreeTipmontree

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: «Σωματεμπορία και Εφαρμοσμένη Ηθική: Μείζονα Ηθικά Ζητήματα και η Ιδιαίτερη Σχέση τους με την Ηθική του Βουδισμού»  

Η TipsatreeTipmontree είναι λέκτορας του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας στο  Πανεπιστήμιο RajabhatSuratThani στην Ταϋλάνδη. Υπήρξε γραμματέας της επιτροπής που προετοίμαζε την ενσωμάτωση του πανεπιστημίου στην οικονομική κοινότητα ASEAN. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Αγγλικά για Επιχειρήσεις και Τεχνολογία με τίτλο θέσης «Η Χρήση και τα Προβλήματα της Αγγλικής Γλώσσας και οι Διαπολιτισμικές Επικοινωνιακές Δεξιότητες  της Ταϊλανδικής Τουριστικής Αστυνομίας» όπως επίσης και Πτυχίο ΑΕΙ στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϋλάνδης. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει 16 χρόνια στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, έρευνα και επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες.

tipsatree[at]hotmail[dot]com

+30) 6940788887 

 

Αντρέας Τίφας

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Η Έννοια της Φροντίδας στη Νοσηλευτική Ηθική: Αξίες, Δεοντολογία και Συγκρούσεις 

Ο Αντρέας Τίφας είναι Νοσηλευτικός Λειτουργός στο ΝΑΜ ΙΙΙ  Λάρνακα. Είναι απόφοιτος της νοσηλευτικής σχολής Κύπρου 1995-1998. Επίσης είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών – Τομέας Φιλοσοφίας 2003-2008, Πτυχιούχος του προγράμματος Εξομοίωσης Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ 2009-2011, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας ΑΠΚυ 2009-2013 και από τον Οκτώβριο του 2014 Υποψήφιος Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Έχει δουλέψει σε διάφορα τμήματα του ΝΑΜ ΙΙΙ Λάρνακας από το 1999 μέχρι σήμερα. Υπηρέτησε και υπηρετεί σε διάφορες επαγγελματικές και επιστημονικές επιτροπές σε Κύπρο και Ελλάδα. Είναι μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής στην Αθήνα. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με θέματα Ηθικής, Δεοντολογίας, Ψυχολογίας, Εφαρμοσμένης και Νοσηλευτικής Ηθικής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:    0035799849600

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: andreastifas[at]yahoo[dot]com  ttifas[at]ppp.uoa[dot]gr  

 

Παναγιώτης Τσιλιγκρός

 ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ: Ηθική της βασισμένης σε τεκμηρίωση ιατρικής

Ο Παναγιώτης Τσιλιγκρός είναι παθολόγος / διαβητολόγος και ασκεί την ιατρική στο Αγρίνιο. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην παθολογία και διαβητολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Κατέχει δύο μεταπτυχιακά: ένα στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα στη διοίκηση υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα. Έχει διεξάγει έρευνα και έχει δημοσιεύσει στους τομείς του διαβήτη και των αυτοάνοσων παθήσεων. Είναι διδακτορικός φοιτητής και ασχολείται με την ηθική της βασισμένης σε τεκμηρίωση ιατρικής.

 

 

 

Μαρία Κ. Χωριανοπούλου

ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ:  Ανθρώπινα Δικαιώματα και Οριακές Καταστάσεις

Η Μαρία Κ. Χωριανοπούλου είναι Διδάκτωρας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο τίτλος της Διδακτορικής Διατριβής είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα και Οριακές Καταστάσεις. Είναι επίσης, Επιστημονική Συνεργάτιδα του Τομέα Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α. από το 2008, ενώ τώρα είναι Γραμματέας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Φιλοσοφία". Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στο χώρο της ηθικής γενικότερα, της εφαρμοσμένης ηθικής ειδικότερα και ιδίως αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον, τους μη ανθρώπινους έμβιους οργανισμούς, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του ηθικού προσώπου. Άρθρα της έχουν συμπεριληφθεί σε επιστημονικούς τόμους της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και σε εγχώρια επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO και της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας.

Τηλ.: 210-7277678, fax: 210-7277536  

E-mail: secr-philosophy@ppp.uoa.gr & mchorian@ppp.uoa.gr